19th Ave New York, NY 95822, USA
Esther
de vrouw die
Gods volk redt
Meer informatie
01.
Samen

Samen, dat vinden we belangrijk. Daarom willen we deelnemers ook vragen de hele conferentie aanwezig te zijn.

02.
Verdieping en ontspanning

Er is tijd voor bezinning en verdieping, maar natuurlijk ook voor ontspanning en gezelligheid!

03.
Programma

Deelnemers worden verwacht op vrijdagavond vanaf 19:00 uur en de conferentie wordt geopend om 19:30 uur.

Deelonderwerpen

In vijf deelonderwerpen staan we stil bij het thema ‘Esther, de vrouw die Gods volk redt’:
Vrijdagavond: ds. P. Molenaar, “Gods voorbereidingen aan het hof”
Zaterdagmorgen: ds. D.H.J. Folkers, “Gods voorbereiding van Esther”
Zaterdagavond: André Diepenbroek, “Gods volk bedreigd”
Zondagmorgen: ds. W.J. van Gent (Naarden), “Redding van Gods volk”
Zondagmiddag: prof. M.J. Kater (Zeist), “(Het volk van) God als overwinnaar”

Bijbelstudieconferenties

Ieder jaar organiseren we verschillende interkerkelijke 16+ Bijbelstudieconferenties voor jongeren vanaf 16 jaar. Samen met ruim 100 jongeren denk je na over een Bijbelboek of Bijbels thema. Dit gebeurt door middel van verschillende lezingen en preken. Na elke lezing ga je in (vaste) groepjes uiteen om er met elkaar dieper over door te spreken. Tussendoor is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te genieten van de mooie omgeving in Lage Vuursche.

Wat anderen zeggen

“Ik heb de conferentie als zeer waardevol ervaren. Ik heb veel geleerd over God en de Bijbel, hiernaast heb ik ook geleerd van verschillende kijk van mensen op het leven. Je mens- en wereldbeeld wordt verbreed.”

“Er heerst een open sfeer waar iedereen welkom is. Samen nadenken over het thema. Het was heel erg gezellig, maar ook bemoedigende en leerzaam.”

“De besprekingen in de groepjes vond ik heel fijn, omdat het echt thema’s waren die persoonlijk zijn en leefden, zoals vertrouwen, gebed, ziekte en genezing.”

Terugblik laatste conferentie

Dit Bijbelstudieconferentieweekend stonden we met ruim 80 deelnemers stil bij het thema ‘Esther, de vrouw die Gods volk redt’.
Vrijdagavond begon met een lezing van ds. P. Molenaar. In zijn lezing stond hij stil bij het deelthema ‘Gods voorbereidingen aan het hof’. De volgende morgen stond ds. D.H.J. Folkers stil bij het thema ‘Kan God jou inschakelen?’. Na de lezing genoten de deelnemers van een vrije middag. ’s Avonds sprak André Diepenbroek over het thema ‘Gods volk bedreigd’. Zondagmorgen sprak ds. W.J. van Gent over het deelthema ‘Redding van Gods volk’ en ’s middags prof. dr. M.J. Kater over ‘Niet het lot, maar God regeert’. Maandagmorgen werd de conferentie afgesloten.

Evaluatie

Hoe waardeer je Bijbelstudieconferentie 16+? Laat via onderstaande knop in enkele korte vragen ons weten hoe jij dit evenement hebt ervaren.

Contact

Heb je vragen over de Bijbelstudieconferentie 16+?
Neem dan contact op met de commissie BSC.

Landelijk Contact Jeugdwerk

Het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) is een jongerenorganisatie in de Christelijke Gereformeerde Kerken met hart en zorg voor alle jongeren van de gemeenten. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.lcj.nl.

Hervormd Jeugdwerk

Het platform Hervormd Jeugdwerk (HJW) zet zich in voor het werk onder jongeren in Hervormde gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.hervormdjeugdwerk.nl.