19th Ave New York, NY 95822, USA
Bijbelstudieconferentie 16+
Ontmoeting rond een
open Bijbel
Meer informatie
01.
Samen

Samen, dat vinden we belangrijk. Daarom willen we deelnemers ook vragen de hele conferentie aanwezig te zijn.

02.
Verdieping en ontspanning

Er is tijd voor bezinning en verdieping, maar natuurlijk ook voor ontspanning en gezelligheid!

03.
Programma

Deelnemers worden verwacht op vrijdagavond vanaf 19:00 uur en de conferentie wordt geopend om 19:30 uur.

Deelonderwerpen

In vijf deelonderwerpen staan we stil bij het thema ‘Leven als christen’:
1. Hoopvol leven – 1 Petrus 1:3-12
2. Geheiligd leven – 1 Petrus 1:13-2:10
3. Anders leven – 1 Petrus 4:1-19
4. Onderdanig leven – 1 Petrus 2:11-3:12
5. Gemeenteleven – 1 Petrus 5:1-14

Bijbelstudieconferenties

Ieder jaar organiseren we verschillende interkerkelijke 16+ Bijbelstudieconferenties voor jongeren vanaf 16 jaar. Samen met ruim 100 jongeren denk je na over een Bijbelboek of Bijbels thema. Dit gebeurt door middel van verschillende lezingen en preken. Na elke lezing ga je in (vaste) groepjes uiteen om er met elkaar dieper over door te spreken. Tussendoor is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te genieten van de mooie omgeving in Lage Vuursche.

Wat anderen zeggen

“Ik heb de conferentie als zeer waardevol ervaren. Ik heb veel geleerd over God en de Bijbel, hiernaast heb ik ook geleerd van verschillende kijk van mensen op het leven. Je mens- en wereldbeeld wordt verbreed.”

“Er heerst een open sfeer waar iedereen welkom is. Samen nadenken over het thema. Het was heel erg gezellig, maar ook bemoedigende en leerzaam.”

“De besprekingen in de groepjes vond ik heel fijn, omdat het echt thema’s waren die persoonlijk zijn en leefden, zoals vertrouwen, gebed, ziekte en genezing.”

Terugblik laatste conferentie

Het zonnetje scheen heerlijk toen de ruim 60 deelnemers van de Bijbelstudieconferentie aankwamen. Dit Bijbelstudieconferentieweekend stond in het teken van ‘Leven als een christen’.
Vrijdagavond begon met een lezing van ds. J.A. van den Berg. In zijn lezing stond hij stil bij het deelthema ‘Hoopvol leven. De volgende morgen stond ds. A.D. Fokkema stil bij het thema ‘Heilig leven’. Na de lezing genoten de deelnemers van een vrije middag. ’s Avonds sprak Lennaart van der Vlies over het thema ‘Leven met God’. Zondag werd de dienst in CGK Utrecht bezocht en ’s middags de dienst van CGK Zeist. Maandagmorgen werd de conferentie afgesloten.

Meld je aan!

Meld je aan voor de Bijbelstudieconferentie 16+ via onderstaande button.

Contact

Heb je vragen over de Bijbelstudieconferentie 16+?
Neem dan contact op met de commissie BSC.

Landelijk Contact Jeugdwerk

Het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) is een jongerenorganisatie in de Christelijke Gereformeerde Kerken met hart en zorg voor alle jongeren van de gemeenten. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.lcj.nl.

Hervormd Jeugdwerk

Het platform Hervormd Jeugdwerk (HJW) zet zich in voor het werk onder jongeren in Hervormde gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.hervormdjeugdwerk.nl.